FDF er en gammel organisation. Vi kunne i 2002 fejre 100 års jubilæum. I dag har FDF ca. 22.000 medlemmer fordelt på 380 kredse rundt om i hele landet.
Fællesskab, fantasi og færdigheder
I FDF lærer børn en masse gennem leg, fantasi og oplevelser i naturen. Vi mener, at børn skal mærke, der er noget, de er gode til, at de er noget værd i fællesskabet, og at deres færdigheder kan bruges. FDF tilbyder aktiviteter for børn fra 0. klasse til 18 år. Aktiviteterne varierer, så der er balance mellem tryghed, udfordringer og oplevelser.
FDFs formål
FDF har sine rødder i den danske folkekirke. Udgangspunktet for FDF er det kristne livssyn. Det betyder, at for os er alle mennesker lige meget værd.
De yngste børn hører historier fra børnebiblen og andre kristne fortællinger. Med de lidt ældre børn og unge tager lederne måske en snak om tro og tvivl, etik og moral og om, hvad meningen er med livet. Det er ikke et krav, at man tror på Gud, for at gå til FDF. Det er vigtigt for os, at der både er plads til tro og tvivl. Men vi synes, det er vigtigt, at børn kender de kristne grundfortællinger, for at kunne tage stilling til dem senere i livet.
Lederne er ildsjæle
I FDF er lederne frivillige men ansvarlige voksne, der har lyst til at være sammen med børn, planlægge aktiviteter og møde dem med både alvor og sjov. Lederne kan deltage i kurser om alt fra pædagogik og teambuilding til klatring og kanosejlads. Alle ledere underskriver en ledererklæring og skal give tilladelse til, at der indhentes en børneattest hos politiet. Desuden er der et sæt samværsregler mellem børn og voksne, som skal overholdes.
Læs mere om FDF på FDF.dk
FDF giver børn og unge et ståsted
at møde verden fra
Vi må have fast grund under fødderne for at kunne leve og handle i en verden som konstant ændrer sig. Det får man i FDF. I FDF er fællesskaberne stærke, og det er netop fællesskaberne, der bringer os videre. I FDF bliver man til noget og ikke til nogen.
Relationer
FDF er et frirum, hvor børn og unge glædes, oplever og vokser i mødet med ledere, der har noget på hjerte.
Kernen i FDF er fællesskabet. Det at lege, grine og tale sammen og at blive mødt med respekt – uanset baggrund, alder og evner. FDF er et hellested, hvor du kan være den, du er. I FDF får du venner for livet. I FDF er det de voksne, der sætter rammerne for fællesskabet, så det bliver et frirum for alle børn og unge. I FDF er det ikke så vigtigt, hvad vi laver, men hvordan vi er sammen.
Tro
FDF skaber plads til tro og samtale om de store spørgsmål i livet, på et folkekirkeligt grundlag.
I FDF møder børn og unge voksne, der har en holdning til livet. Vi giver plads til tro og rum til samtale om de store spørgsmål. De ting, der kan være svære at forstå. I FDF er der voksne, der vil lytte og snakke. Måske kender de ikke altid selv svarene, men de deler gerne noget af sig selv. Vi giver kristne fortællinger og værdier videre på en måde, der er relevante for moderne børn og unge.
Leg
I FDF bliver verden større, når vi gennem leg og udfordringer lærer at indgå i forpligtende fællesskaber.
I FDF elsker vi at lege, for leg gør os til mennesker. Leg er et frirum til bare at være, men legen udvikler også fantasi og opfinderi. Når vi leger, øver vi os i at indgå i fællesskaber. Vi kan udfordre reglerne og udforske legens og fællesskabets rammer. I legen kan vi gå lige til kanten. Gå på opdagelse i det uhyggelige eller opdage nye sider af os selv. Og så er det ok at fejle, for i sidste ende er det bare noget, vi leger.
Samfundsengagement
FDF skaber ansvarlige, demokratiske og deltagende medborgere, der engagerer sig i den verden, vi lever i.
Vi er ansvarlige for den verden, vi er en del af. Mennesker udvikler selvstændighed gennem medansvar og medindflydelse. Det er vigtigt, at børn og unge lærer at tage ansvar for en bedre verden. De oplever, at de hver især kan være med til at gøre en forskel. Demokrati og medbestemmelse er fra et tidligt tidspunkt vigtige dele af FDF-mødet. I internationale projekter lærer FDFere om andre kulturer, der giver socialt engagement og blik for andres vilkår.