Majslabyrint
Nibe Y’s Men’s Club har nogle år lavet en majslabyrint, opvokset og formet af majsplanter, på en mark mellem Bislev og Vegger. Majslabyrinten har vanligvis åben i august og september. Der er aktiviteter for børnene. Det koster et lille beløb og overskuddet går til lokalt foreningsarbejde og socialt arbejde.
Man finder labyrinten ved P-pladsen på Hvalpsundvej mellem Nibe og Vegger.
Djørup Golfbane
Djørup Golfbane er en 18 hullers Pay & Play bane, der er åben for alle – også nybegyndere. Banen er beliggende i et åbent kuperet terræn med sø og skov og med udsigt over Limfjorden. På banen er borde og bænke med mulighed for at nyde medbragt mad og drikkevarer.
Banen består af 12 udfordrende par 3 huller og 6 par 4 huller. Den har en samlet længde på 3200 m. “Danmarks sværeste par 3 bane, der aldrig er spillet i par”. Der er mulighed for leje af golfudstyr og gratis begynderundervisning.
Golfbanen er åben alle dage hele året fra kl. 8.00 og til solnedgang.
Se flere oplysninger og regler
Geocaching
Geocaching er en relativ ny form for skattejagt, hvor man ved hjælp af en GPS eller smartphone kan finde “skatte” (caches) placeret i naturen og over hele verden. Cachene er ofte placeret i naturskønne områder eller på steder af historisk eller kulturel betydning, hvilket gør geocaching til en anderledes og spændende måde at tage på sightseeing på. Der er flere caches i og omkring Bislev, og det er en fin måde at opleve området på.
Download en geocaching app eller start turen på geocaching.com. Der finder man en caches koordinater som man navigerer efter ved hjælp af gps’en. Man kan også finde en beskrivelse af stedet og et hint til hvor man finder cachen, som er turens mål.
Cachen er typisk en vejrbestandig lille beholder som eksempelvis en plasticbøtte, som indeholder en blyant, en logbog og forskellige “gaver” af typisk ingen eller ringe værdi. Idéen er, at man skal finde cachen og skrive i logbogen. Man kan så tage en af genstandene mod at lægge en anden genstand i stedet. Derfor medbringer mange (især når man har børn med) nogle små ting til at bytte med.
Halkær Sø
Hvor søen ligger, var der i stenalderen en fjordarm. Gennem hele det 20’ende århundrede var engene på den gamle fjordbund i Halkær Ådal intensivt drevne landbrugsarealer, beskyttet bag diger og afvandet af pumper i Halkær-Ejdrup pumpelag. Under opdyrkning af tørv og dynd satte terrænet sig betydeligt igennem tiden, og det skabte grundlaget for skabelsen af Halkær Sø. Få måneder efter at pumperne blev fjernet i efteråret 2005 var søen fyldt. Søen er på 100 ha og fra Halkær mølle er der stiforbindelse ned til søen.
Læs mere om ådalens landskab, natur og kulturhistorie
Fri fiskeplads i Halkær å
Ved Halkær Mølle Naturcenter finder du en 1,4 km lang fiskesti, hvor der er frit fiskeri i Halkær å. Her kan du fiske efter bl.a. bækørred og havørred. I den sydligste ende af stien, finder du desuden en børnevenlig og handicapvenlig fiskeplads.
Læs mere om frit fiskeri og se kort over strækningen.
Naturoplevelser i løbet af året
Forår: Pluk porse langs cykelstien ved Halkær bredning til din egen kryddersnaps eller fisk hornfisk ved Lundbæk.
Sommer: Indsaml vinbjergsnegle til privat spisebrug eller tag på indsamlingstur til brændevin i Halkær Ådal.
Efterår: Find og spis naturens lækkerier.
Vinter: Hør sangsvaner ved dæmningen ved Sebbersund eller tag på sporjagt eller vinterfiskeri.
Vandreruter og cykelruter
Se også de mange muligheder for vandre-, cykel- og rideture
Bislev er en del af Aalborg Fjordland. Få her inspiration til flere gode oplevelser i vort skønne område.